31.07.2018.

Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova

Factum je u 20 godina svog postojanja snimio 80 filmova i osvojio 90-ak nagrada na preko 150 festivala. Te su brojke zasigurno pokazatelj značajnosti Factuma kao vodeće hrvatske nezavisne dokumentarne produkcije.
Zadnji

Factum je postao okupljalištem dokumentarista svih generacija, razvijajući se kroz vrijeme i usvajajući nova autorska, organizacijska i produkcijska načela.U tom smislu Factumovi se filmovi mogu svrstati u nekoliko tematskih grupa: filmovi koji govore o recentnoj hrvatskoj povijesti, a koji tematiziraju priče kojima se drugi u to vrijeme nisu željeli baviti. Zatim, kao neku vrstu nastavka tradicije hrvatskog dokumentarizma, Factum je producirao čitav niz filmova o ljudima i društvenim skupinama s margine. Na kraju, možda i najvažnije - Factum je neka vrsta ovdašnjeg pionira na polju intimnog, autobiografskog dokumentarca.

Kroz godine, Factum je uvodio nove autore, nove teme i ulazio u nove kreativne avanture, a pokazatelj uspjeha su recentni filmovi koji su samo u proteklih dvije godine dobili 15-ak domaćih i stranih nagrada.

Factum otvaranjem niza tema o kojima se nije govorilo ili se ne govori puno, ali i organizacijom ZagrebDox-a i programa usavršavanja ZagrebDox Pro-a kao platformi gdje se svake godine intenzivno razgovara o temama koje donose najbolji dokumentarci iz čitavog svijeta, nastoji ukazati kako je dokumentaran film važan indikator svijeta u kojem živimo.

Ulaskom u treće desetljeće svog postojanja Factum ide ukorak s novim tehnološkim trendovima te uz novi projekt Factum Online, kroz video na zahtjev i interaktivne platforme kojima se nastoji približiti, ali i učvrstiti odnos s publikom, otvara vrata novim projektima i novim generacijama autora te raspisuje Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova.

Pravo na sudjelovanje u Pozivu na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova imaju svi državljani Republike Hrvatske, a prijavnicu sa svom potrebnom dokumentacijom prijavitelj podnosi elektroničkim putem na adresu: info@factum.com.hr

U Prijavnici za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova potrebno je navesti podatke o podnositelju/autoru, podatke o projektu, sinopsis i motivaciju autora.

Razmatranje i vrednovanje prijavljenih projekata obavlja selekcijska komisija za dokumentarni film Udruge Factum, a poziv je otvoren do 10. rujna 2018. godine.

U slučaju dodatnih pitanja ili informacija obratite nam na info@factum.com.hr

Upute za prijavitelje, izjavu za prijavitelje i prijavnicu za poziv pronađite u izborniku s desne strane.

About Us

Factum is the leading Croatian independent documentary production. In the seventeen years of its existence it produced more than 70 documentaries, shown at more than eighty festivals.

Kbr3

Contact

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Croatia
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr