Vedran Šuvar

Izvršni producent Factuma
S više od stotinu produciranih filmova iza sebe, Vedran Šuvar priključuje se Factumovoj ekipi krajem 2021.
Vedransuvar

Snimanjem filmova Vedran Šuvar bavi se od 2001. godine. Prva filmska ostvarenja snima u vlastitoj produkciji, a od 2003. u produkciji Kinokluba Zagreb, gdje uz autorski rad od 2004. do 2006. obavlja i funkciju tehničkog tajnika, a u godinama koje slijede preuzima i mjesto direktora produkcije, potom člana izvršnog odbora, dopredsjednika, da bi od 2012. do 2018. bio i predsjednik KKZ-a. Godine 2006. upisuje studij na Odsjeku produkcije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Producirao je više od stotinu filmova, od kojih su dvadeset i jednom odobrene subvencije HAVC-a. Specijalizirao se za kratkometražnu produkciju svih filmskih rodova. Osim kao producent, djeluje i kao scenarist, snimatelj, montažer i redatelj. Sa svojim autorskim filmovima i filmovima koje je producirao sudjelovao je na brojnim domaćim i inozemnim filmskim festivalima i revijama.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr