Aldo Tardozzi

Redatelj nagrađivanih dokumentaraca ''Terra roza'', ''Početak jednog lijepog prijateljstva'', ''Priča iz Nunića'' i ''Ode Eddy'', brojnih igranih TV-serija i dugometražnog igranog filma ''Fleke'' koji je prikazan na mnogim domaćim i svjetskim festivalima.
Aldo_tardozzi

Aldo Tardozzi rođen je 1974. godine u Zagrebu. Studirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu, a 2001. diplomirao je Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Sudjeluje u radu animacijske radionice SC-a, dvije godine piše i producira reklame na Radiju 101 i koproducira popularnu emisiju Žutica. Pohađa međunarodne seminare za dokumentarni film i scenarij u Grožnjanu i kao gost na UCLA-u u klasi prof. Lewa Huntera. Godine 2010. sudjelovao je u radu međunarodne produkcijske radionice Production Value.

Režirao je nagrađivane dokumentarne filmove Terra roza, Početak jednog lijepog prijateljstva, Priča iz Nunića, Ode Eddy te igrane serije Mrtvi kutovi, Bibin svijet, Periferija city, Dome, slatki dome, Dnevnik plavuše… Godine 2011. režirao je svoj debitantski dugometražni igrani film Fleke koji je nagrađen na Kanadskom filmskom festivalu (nagrada Rising Star, Posebno priznanje žirija) i prikazan na brojnim domaćim i svjetskim festivalima (Sarajevo Film Festival, Međunarodni filmski festival u Varšavi, Međunarodni filmski festival u New Yorku). Njegovi tekstovi o filmu objavljivani su u časopisima Filmski ljetopis i Zapis.

Terraroza

Terra roza

Mnogi ljudi promatraju svijet kroz ružičaste naočale no samo se rijetki odvažuju na život u ružičastom svijetu.
Ode_eddy

Ode Eddy

Film posvećen prerano preminulom crtaču stripova Edvinu Biukoviću.

Filmografija

Provala, TV drama (1998)
Početak jednog lijepog prijateljstva, dokumentarni (1999)
Priča iz Nunića, dokumentarni (2000)
Terra roza, dokumentarni (2000)
Dizalo, igrani (2001)
Ko te šiša, dokumentarni (2002)
Mrtvi kutovi, igrana TV-serija (2005)
Zamjena, dokumentarni (2006)
Ode Eddy, dokumentarni (2006)
Bibin svijet, igrana TV-serija (2006/2007)
Bibin svijet, igrana TV-serija (2008)
Rudijevi anđeli, TV-serija (2008)
Periferija city, igrana TV-serija (2009)
Dome, slatki dome, igrana TV serija (2010)
Dolina sunca, igrana TV serija (2010)
Fleke, igrani film (2011)