Andrej Korovljev

Redatelj sjajnog dokumentarca ''Godine hrđe'' iz 2000. o radnicima pulskog brodogradilišta Uljanik u raljama beskrupulozne hrvatske privatizacije. Posljednjih godina vrlo se uspješno bavi režiranjem reklama i glazbenih spotova.
Andrej_korovljev

Andrej Korovljev je rođen u Puli 1970. godine. Po završetku srednje škole studirao je strojarstvo u Zagrebu. Godine 1995. odlazi u London, gdje studira filmsku režiju na Westminsterskom sveučilištu. Po završetku studija vraća se u Hrvatsku i započinje profesionalnu karijeru. Režirao je nekoliko kratkih filmova, dokumentaraca, TV-emisija i glazbenih video spotova. Godine 1999. režirao je dokumentarac Una Storia Polesana o pulskim marginalcima. Iduće godine dovršava Godine hrđe, dokumentarac koji je osvojio Nagradu za najbolji dokumentarni film, Nagradu Jelena Rajković za najboljeg mladog redatelja i Nagradu za najbolju montažu na Danima hrvatskog filma 2000. godine. Što se tiče komercijalnog rada, najviše snima TV reklame. Režirao je nekoliko stotina reklama za velike hrvatske korporacije, kao i za inozemne naručitelje. Njegove reklame, dokumentarni filmovi i glazbeni video spotovi dobili su brojne hrvatske i međunarodne nagrade. Andrej je član Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Una_storia_polesana_cov

Una Storia Polesana

Premda žive u neposrednoj blizini najveće turističke atrakcije u Puli, na ljude iz pulske ‘’mahale’’ zaboravili su baš svi.
Godine%20hrdje

Godine hrđe

Dokumentarac o katastrofalnim uvjetima rada u pulskom brodogradilištu Uljanik i beskrupuloznom iskorištavanju radnika pod krinkom privatizacije.
Ljubav_je_ljubav

Ljubav je ljubav

TV-spot koji je nastao kao dio istoimene kampanje za povećanje vidljivosti homoseksualnih osoba u Hrvatskoj.
Tusta_still_4_photo_by__anamarija_vartabedijan

Tusta

Biografski dokumentarac o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čovjeku koji je prerastao glazbu i postao simbolom slobodnog mišljenja i zdravog razuma.

Filmografija

Una Storia Polesana, dokumentarni (1999)
Godine hrđe, dokumentarni (2000)
Tusta, dokumentarni (2013/2014.)