Dana Budisavljević

Zagrebačka producentica i redateljica, autorica i koautorica nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova (''Nije ti život pjesma Havaja'', ''Sve 5!''...), suosnivačica je produkcijske kuće Hulahop, a 2005. godine zajedno s Nenadom Puhovskim pokrenula je ZagrebDox.
Dana_budisavljevic

Dana Budisavljević je zagrebačka producentica i redateljica. Autorica je nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova: Nije ti život pjesma Havaja (Hulahop, 2012) koji je osvojio Nagradu publike na ZagrebDoxu 2012. i nagradu Najbolja nada na Dokufestu u Prizrenu 2012, Sve 5 (Factum, 2004) za koji je dobila Grand prix na Danima hrvatskog filma 2005. i još četiri nagrade na međunarodnim festivalima.

Bila je koscenaristica i montažerka dokumentarnog filma Godine hrđe (Factum, 2000) redatelja Andreja Korovljeva. Diplomirala je filmsku i TV montažu. Još za vrijeme studija pokrenula je prvi studentski filmski festival F.R.K.A., a kasnije je bila članica najuže organizacijske ekipe Motovun Film Festivala. Više godina radila je kao asistentica produkcije u Factumu, a 2005. godine zajedno s Nenadom Puhovskim pokrenula je ZagrebDox. S kolegicom Olinkom Višticom 2006. godine osnovala je tvrtku Hulahop. Od 2007. do 2011. producirala je i ponekad režirala dokumentarnu emisiju za mlade Mijenjam svijet. Sudjeluje u organizaciji Animafesta i zajedno s Olinkom razvija i producira igrane i dokumentarne projekte koji nastaju u Hulahopu.

To_je_nekako_ravnopravno

To je nekako ravnopravno

Edukativni dokumentarac namijenjen adolescentima koji propituje rodno-spolne odnose i podjele u Hrvatskoj.
Sve_5

Sve 5!

Sniman s mnogo strasti i suptilnog humora, ''Sve 5!'' je dokumentarac o Lidiji Šunjergi, Hrvatici koja je s 19 godina otišla u Amsterdam, gdje je radila kao prostitutka, i o njezinom nimalo lakom povratku u domovinu 15 godina kasnije.

Filmografija

Rodna ravnopravnost, dokumentarni (2005)
Sve 5!, dokumentarni (2004)
Veliki brodolomi Jadrana, dok. TV-serijal (surežija, 2006-2007)
Mijenjam svijet, dok. TV-serijal (2007-2011)
Nije ti život pjesma Havaja, dokumentarni (2012)
Dianina lista (u produkciji)