Goran Trbuljak

Kao direktor fotografije snimio je 25 igranih filmova među kojima se ističu ''Izgubljeni zavičaj'' Ante Babaje, ''Ritam zločina'' Zorana Tadića, ''Sokol ga nije volio'' Branka Schmidta i ''Kontesa Dora'' Zvonimira Berkovića. Dobitnik je brojnih nagrada za filmsku fotografiju.
Goran_trbuljak

Goran Trbuljak rođen je 1948. godine. Studirao je na Likovnoj akademiji u Zagrebu gdje je 1972. godine diplomirao na grafičkom odsjeku. Nakon dvije godine usavršavanja slikarstva na Likovnoj akademiji (Ecole Nationale des Beaux Arts) u Parizu, vratio se u Zagreb gdje je 1980. godine diplomirao snimanje na Akademiji dramske umjetnosti. Od 1988. godine stalno djeluje kao profesor na odsjeku Snimanja iste škole.

Kao direktor fotografije snimio je 25 igranih filmova među kojima se ističu Izgubljeni zavičaj Ante Babaje, Ritam zločina Zorana Tadića, Sokol ga nije volio Branka Schmidta i Kontesa Dora Zvonimira Berkovića. Dobio je nebrojene nagrade za filmsku fotografiju.

Za animirani film Svaki je dan za sebe, svi zajedno nikad (2002.) dobio je Oktavijana na 11. Danima hrvatskog filma. Pored filma, bavi se fotografijom, videom i slikarstvom. Živi i radi u Zagrebu.

L

L.E.F.

Liberté, égalité, fraternité. Pitanje koje autor želi postaviti glasi: Kako te riječi opstaju danas, u tom slijedu i značenju?

Filmografija

Svaki je dan za sebe, svi zajedno nikad, animirani (2002)
Duplex, animirani (2005)
Plakatkino, eksp.-animirani (2006)
Revizija, animirani (2008)
Helixbauhaus, animirani (2010)
POW's POV, eksperimentalni (2011)
L.E.F., dokumentarni (2012)