Marina Aničić Spremo

Marina Aničić Spremo, rođena je 24.10.1983 u Zagrebu. Nakon završene Opće gimnazije u Kninu upisuje Fakultet političkih znanosti gdje stječe zvanje diplomirane novinarke.
Marina_anic%cc%8cic%cc%81_spremoweb

Marina Aničić Spremo rođena je 24. listopada 1983. u Zagrebu. Nakon završene Opće gimnazije u Kninu upisuje Fakultet političkih znanosti gdje stječe zvanje diplomirane novinarke. Nakon dugogodišnjeg novinarskog rada na radiju i televiziji, godine 2015. nastavlja se profesionalno usavršavati i redom završava: MPA – Video Production program, FadeIn – U Fokusu – Izgradnja lika u dokumentarnom filmu te Kino Klub – Filmska škola.

Od 2016. surađuje kao asistentica kamere na raznim projektima. Na FadeIn-ovoj radionici 2017. godine zajedno s kolegama izrađuje svoj prvi dokumentarni film Pastir, koji je prikazivan na nekoliko domaćih i inozemnih festivala (Kratki na brzinu, Viva film festival, Twin Lion International Film Festival, AFC Global Fest, San Mauro Film Fest). Iste godine sudjeluje na radionici Underhill Festa u Podgorici,
u Crnoj Gori – program RAD (radionica za autorice dokumentarnih filmova), pod mentorstvom Biljane Tutorov, Lejle Dedić i Jelene Maksimović; također za Hrvatsku maticu iseljenika samostalno izrađuje svoj prvi dokumentarno-reportažni film Spomenak.

Dubica2

Dubica

Film o selu prepuštenom samom sebi. Priča o suživotu na rijeci koja razdvaja, ali i spaja dva svijeta koji jedan bez drugoga ne mogu.

Filmografija

2017. Pastir, dokumentarni film