Naša djeca

Film o redatelju, Silvestru Kolbasu, njegovoj supruzi Nataši i njihovo troje djece – Jakovu, Evi i Anti.
Nasa_djeca

Silvestar je već neko vrijeme najstariji Kolbas u svojoj obitelji. Roditelji su mu umrli, otac pred rat, majka prije nekoliko godina. Pedeset osam mu je godina, koliko je imao i njegov otac kad je umro. Imao je i malo mlađeg brata, koji je umro od posljedica rata. Drugi je puta oženjen. Ima troje djece. Jakova iz prvog braka, koji sad ima 28 godina. Evu, iz drugog braka, rođenu postupkom umjetne oplodnje, koja sad ima 12 godina. Antu, usvojenog iz dječjeg doma u dobi od 8 godina, sad mu je 13.

Neka od pitanja koja redatelj postavlja u ovom filmu su: Kako djeca utječu na osjećaje i stavove te međusobni odnos njega i supruge? Kako on utječe - ili je dosad utjecao na koje dijete? Kakav odnos ima s kojim djetetom i daje li im svima jednako ljubavi? Mijenjaju li ga djeca? Čini li to svako od njih na drukčiji način? Kako djeca vide njega i suprugu, a kako vide njihov odnos prema sebi?

Autor

Silvestar Kolbas

Cijenjeni hrvatski snimatelj debitirao je kao redatelj 2003. godine hvaljenim autobiografskim dokumentarcem ''Sve o Evi''. Posljednjih godina snima uglavnom dugometražne dokumentarce, ponajviše za Factum.
Naslov: Naša djeca
Godina produkcije: 2021.
Trajanje: 80'
Produkcija: Factum
Sufinancijer: HAVC
Scenarist i redatelj: Silvestar Kolbas
Producent: Nenad Puhovski