Tusta

Biografsko-glazbeni dokumentarac posvećen Branku Črncu Tusti, nedavno preminulom frontmanu legendarnog pulskog punk-rock banda Kud Idijoti.
Tusta

Branko Črnac - Tusta počeo se baviti glazbom osamdesetih godina prošlog stoljeća kada su osnovani Kud Idijoti. Ono što Tustu čini posebnim i što definitivno nadilazi samu glazbu jest njegov snažan i nepokolebljiv antifašistički stav i background svojevrsnog balkanskog "heroja radničke klase". Upravo zbog takvog stava Tusta i KUD Idijoti postali su glasnogovornici niza generacija odraslih u osamdesetima i devedesetima. Sama činjenica da su Kud Idijoti devedesetih bili zabranjeni na većini radijskih postaja i svrstani u "domaće izdajnike" zbog punk obrade pjesme "Bandiera Rossa" dovoljno govori o Tustinom angažmanu i borbi za toleranciju, suživot i socijalnu pravdu u vremenima kada su se takve vrijednosti označavale "komunističkom stigmom". Na Tustinom pogrebu nismo vidjeli političare, ali jesmo stotine ljudi iz svih republika bivše Jugoslavije koji su proputovali tisuće kilometara kako bi se oprostili od glazbenog "Chea" ovih prostora.

Andrej_korovljev

Andrej Korovljev

Redatelj sjajnog dokumentarca ''Godine hrđe'' iz 2000. o radnicima pulskog brodogradilišta Uljanik u raljama beskrupulozne hrvatske privatizacije. Posljednjih godina vrlo se uspješno bavi režiranjem reklama i glazbenih spotova.
Naslov: Tusta
Očekivana god. produkcije: 2015.
Očekivano trajanje: 52'
Produkcija: Factum
Sufinancijer: HAVC
Redatelj: Andrej Korovljev