NAŠA DJECA

Film o redatelju, Silvestru Kolbasu, njegovoj supruzi Nataši i njihovo troje djece – Jakovu, Evi i Anti.

Silvestar je već neko vrijeme najstariji Kolbas u svojoj obitelji. Roditelji su mu umrli, otac pred rat, majka nešto kasnije. Šezdeset i osam mu je godina. Imao je i malo mlađeg brata koji je umro od posljedica rata. Drugi je put oženjen. Ima troje djece: najstarijeg, Jakova, iz prvog braka, Evu iz drugog braka, rođenu postupkom umjetne oplodnje, kao i Antu, usvojenog iz dječjeg doma u dobi od osam godina. Neka od pitanja koja redatelj postavlja u ovom filmu jesu: Kako djeca utječu na osjećaje i stavove te međusobni odnos njega i supruge? Kako on utječe ili je do sada utjecao na svako svoje dijete? Kakav odnos ima s kojim djetetom i daje li im svima jednako ljubavi? Mijenjaju li ga djeca? Čini li to svatko od njih na drukčiji način? Kako djeca vide njega i suprugu, a kako vide njihov odnos prema sebi?

Neka od pitanja koja redatelj postavlja u ovom filmu jesu: Kako djeca utječu na osjećaje i stavove te međusobni odnos njega i supruge? Kako on utječe ili je do sada utjecao na svako svoje dijete? Kakav odnos ima s kojim djetetom i daje li im svima jednako ljubavi? Mijenjaju li ga djeca? Čini li to svatko od njih na drukčiji način? Kako djeca vide njega i suprugu, a kako vide njihov odnos prema sebi?

Autor

Silvestar Kolbas

Cijenjeni hrvatski snimatelj debitirao je kao redatelj 2003. godine hvaljenim autobiografskim dokumentarcem ''Sve o Evi''. Posljednjih godina snima uglavnom dugometražne dokumentarce, ponajviše za Factum.
Naslov: Naša djeca
Godina produkcije: 2024.
Trajanje: 93'
Boja: boja
Format: DCP
Produkcija: Factum
Sufinancijeri: HAVC, Grad Zagreb
Scenarist i redatelj: Silvestar Kolbas
Producent: Nenad Puhovski
Izvršni producenti: Davor Kanjir, Neda Frank, Vedran Šuvar
Snimatelji: Silvestar Kolbas, Jakov Kolbas, Eva Kolbas, Ante Kolbas, Nataša Kraljević Kolbas, Stanko Herceg, Goran Fuzul, Luka Matić, Romano Grozić
Montažer: Denis Golenja
Dizajneri zvuka: Tihomir Vrbanec, Luka Gamulin, Ana Grujić
Tonski snimatelj: Silvestar Kolbas
Grafička dizajnerica: Iva Kraljević
Kolorist: Matko Vodopija
Produkcijska podrška: Edita Sentić
Voditelj tehnike: Matija Mamuča
Plasman i distribucija: Luka Rinčić, Davor Kanjir

Festivali i nagrade:

ZagrebDox - program: Factumentarci - Zagreb, Hrvatska (2024.)