Mediteranski brevijar

Cross-platform projekt baziran na istoimenoj zbirci fantastičnih eseja o Mediteranu autora Predraga Matvejevića.

Mediteranski brevijar je inspirativno putovanje kroz malo poznate izvore, čudesne činjenice i fascinantne detalje Mediterana, kolijevke zapadne civilizacije koje se temelji na istoimenoj zbirci fantastičnih eseja o Mediteranu autora Predraga Matvejevića. Riječ je o najuspješnijoj knjizi nekog hrvatskog autora ikad napisanoj. Izdana do sada na 26 jezika i u bezbroj izdanja (11 samo u Italiji), ona je jedinstvena po svojoj erudiciji, bogatstvu asocijacija i jednostavnosti. Univerzalna privlačnost teme i same knjige, učinile su je idealnim polazištem za inspirativno putovanje Mediteranom.

Cross-platform karakter projekta Mediteranski brevijar očituje se u činjenici da je on planiran u nekoliko međusobno povezanih inačica – klasičnoj trinaestodijelnoj televizijskoj seriji, interaktivnoj web stranici povezanoj s korisničkim Facebookom, te augmented reality aplikaciji namijenjenoj mobilnim platformama – telefonima, tabletima i "naočalama". Struktura putnog albuma (scrapbook), male bilježnice u koju su putnici namjernici nekada upisivali ili olovkom skicirali svoje doživljaje, lijepili razglednice ili hotelske naljepnice omogućuje da se priča o Mediteranu korisnicima istovremeno približava u linearnom narativnom diskursu, ali i u interaktivnoj, ne-linearnoj, participativnoj verziji.

Puhovski_nenad_a

Nenad Puhovski

Nenad Puhovski režirao je više od 250 produkcija u kazalištu, na filmu i televiziji i producirao više od 60 dokumentaraca. Osnivač je nezavisne dokumentarne produkcije FACTUM i festivala ZagrebDox te pokretač dokumentarističkog diplomskog programa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu
Naslov: Mediteranski brevijar
Trajanje: 13x26', cross-platform
Produkcija: Factum
Sufinancijeri: HAVC
Autor projekta: Nenad Puhovski

Festivali i nagrade:

Krosmedijski sajam Cross Video Days 2013, Pariz