BAG

Karlobag je grad s malo stanovnika, mnogo kamiona i jakim vjetrom...

BAG je priča o podvelebitskom prometnom središtu Karlobagu u trenutku kad je ta tranzitna kamionska postaja zarobljena burom. Film, dakle, o  gradu s malo stanovnika, mnogo kamiona i jakim vjetrom. Tužan, veseo i lijep film.
 

Dalibor_matanic

Dalibor Matanić

Prije no što se proslavio u Hrvatskoj i u svijetu svojim sjajnim igranofilmskim ostvarenjima, Matanić je režirao i surežirao i nekoliko iznimnih dokumentaraca kao što su ''Derbi'', ''Metropola'', ''BAG'' i ''Sretno!''.
Tomislav_rukavina_n

Tomislav Rukavina

Tomislav Rukavina danas je redatelj brojnih uspješnih TV-serija. Krajem 1990-ih režirao je s kolegama Daliborom Matanićem i Stanislavom Tomićem tri nezaboravna dokumentarca specifičnog humora i estetike - ''Metropolu'', ''BAG'' i ''Sretno!''.
Stanislav_tomic

Stanislav Tomić

Redatelj velikog broja igranih filmova i više od 40 dokumentaraca, među kojima se ističu ''Metropola'' (1998), ''BAG'' (1999) i ''Sretno!'' (1999) koje je režirao zajedno s Daliborom Matanićem i Tomislavom Rukavinom.
Naslov: BAG
Godina produkcije: 1999.
Trajanje: 20'
Format: 35 mm
Produkcija: Millennium Bag, Salona film, Factum, Tema
Sufinancijer: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Redatelji: Dalibor Matanić, Tomislav Rukavina, Stanislav Tomić
Producenti: Nenad Puhovski, Andrija Pivčević, Davor Komerički
Snimatelj: Mirko Pivčević
Montažerka: Marina Andrée
Skladatelj: Gustafi
Snimatelj zvuka: Tomislav Rukavina

Festivali i nagrade:

Dani hrvatskog filma 1999 – Posebno priznanje žirija za kameru; Edinburgh Film Festival 1999; Pool Film Festival; Shorts! FF; Motovun Film Festival 2000; Međunarodni festival kratkometražnog filma u Oberhausenu 2001.; ZagrebDox