Mimara Revisited

Briljantna satira u kojoj redatelj konfrontira današnjicu Muzeja Mimara i visoka očekivanja s kojima su Hrvati dočekali zbirku koja jer trebala postati ''zagrebački Louvre''.

Zgrada austrougarske gimnazije nabrzaka je preuređena u muzej u koji je smještena zbirka kontroverznog kolekcionara Ante Topića Mimare. Naziv zagrebački Louvre, kako su mu tepali, najbolje oslikava nade koje su se polagale u taj pothvat.

Zagrebački Louvre danas zjapi prazan, posjetitelje se može izbrojati na prste, ali popratne komercijalne aktivnosti - modne revije, aukcije slika, promocije knjiga, susreti zavičajnih klubova - dobro su posjećene. Klasična arhitektura austrougarske gimnazije danas je idealna scenografija za kičaste manifestacije svakojake vrste.

Danko_volaric

Danko Volarić

Iskusni televizijski redatelj i scenarist prepoznatljiv po satiričnom pristupu svakodnevici u nagrađivanim dokumentarcima ''Život na svježem zraku'' i ''Mimara Revisited''.
Naslov: Mimara Revisited
Godina produkcije: 2010.
Trajanje: 29'
Format: DigiBeta
Produkcija: Factum
Koproducent: Zagreb film
Sufinancijer: HAVC
Scenarist i redatelj: Danko Volarić
Producent: Nenad Puhovski
Snimatelj: Silvestar Kolbas
Montažer: Hrvoje Mršić
Skladatelj: Danijel Maoduš
Montažer zvuka: Davor Tatić, Petnaesta umjetnost
Asistentica produkcije: Vanja Daskalović

Festivali i nagrade:

Liburnia Film Festival 2010 - Grand prix; ZagrebDox 2010; Festival mediteranskog filma Split 2010; Dani hrvatskog filma 2010.