Naše su mogućnosti beskonačne - film o psima koji mijenjaju živote

Slijepe osobe, osobe u invalidskim kolicima i djeca s teškoćama u razvoju svjedoče o ulozi pasa pomagača u svojim životima.

U okviru projekta Edukacija kao pretpostavka ostvarenju temeljnih ljudskih prava, koji financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Republike Hrvatske, između drugih projektnih aktivnosti snimljen je i edukativno-dokumentarni film Naše su mogućnosti beskonačne - film o psima koji mijenjaju živote. U njemu korisnici - slijepe osobe, osobe u invalidskim kolicima i djeca s teškoćama u razvoju svjedoče o humanoj ulozi pasa vodiča, rehabilitacijskih/terapijskih pasa u svojim životima. Film želi biti originalna ilustrativna informacija na predavanjima i radionicama u školama, fakultetima i drugim institucijama o stvarnom doprinosu pasa pomagača koji mijenjaju živote svojih korisnika.

Milena_zajovic_b

Milena Zajović

Filmska novinarka i urednica, aktivistica za ljudska prava i koordinatorica programa nekoliko hrvatskih filmskih festivala svoj jedini dokumentarni film režirala je u produkciji Factuma.
Naslov: Naše su mogućnosti beskonačne - film o psima koji mijenjaju živote
Godina produkcije: 2010.
Trajanje: 30'
Format: Beta SP
Produkcija: Factum
Koproducent: Zagreb film, Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet
Sufinancijeri: Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH
Scenaristica i redateljica: Milena Zajović
Producent: Nenad Puhovski
Snimatelji: Dinka Radonić, Đuro Gavran, Jere Gruić, Vedran Rapo
Montažer: Martin Semenčić
Snimatelj tona: Hrvoje Petek
Asistentica produkcije: Vanja Daskalović