Sretno!

Labinski rudnik Tupljak je zatvoren, a 300 radnika ostalo je bez posla. Istovremeno, na prostor bivšeg rudnika dolazi umjetnička skupina Labin Art Express.

Godine 1998. donesena je odluka o zatvaranju posljednjeg rudnika ugljena u Hrvatskoj, rudnika Tupljak pokraj Labina. Tri stotine radnika, egzistencijalno i emocionalno vezanih uz rudnik i rudarenje ostaje bez posla. Istovremeno, na prostor bivšeg rudnika dolaze članovi umjetničkog pokreta Labin Art Express… Show počinje…

Film je nastao u okviru dokumentarne radionice na Imaginarnoj akademiji u Grožnjanu.
 

Dalibor_matanic

Dalibor Matanić

Prije no što se proslavio u Hrvatskoj i u svijetu svojim sjajnim igranofilmskim ostvarenjima, Matanić je režirao i surežirao i nekoliko iznimnih dokumentaraca kao što su ''Derbi'', ''Metropola'', ''BAG'' i ''Sretno!''.
Tomislav_rukavina_n

Tomislav Rukavina

Tomislav Rukavina danas je redatelj brojnih uspješnih TV-serija. Krajem 1990-ih režirao je s kolegama Daliborom Matanićem i Stanislavom Tomićem tri nezaboravna dokumentarca specifičnog humora i estetike - ''Metropolu'', ''BAG'' i ''Sretno!''.
Stanislav_tomic

Stanislav Tomić

Redatelj velikog broja igranih filmova i više od 40 dokumentaraca, među kojima se ističu ''Metropola'' (1998), ''BAG'' (1999) i ''Sretno!'' (1999) koje je režirao zajedno s Daliborom Matanićem i Tomislavom Rukavinom.
Naslov: Sretno!
Godina produkcije: 1999.
Trajanje: 35'
Format: 16 mm
Produkcija: Factum
Scenaristi i redatelji: Dalibor Matanić, Tomislav Rukavina, Stanislav Tomić
Producent: Nenad Puhovski
Snimatelj: Mirko Pivčević
Montažerka: Dubravka Turić
Skladatelji: Gustafi, Metal Guru, Đavoli
Fotografi: Marianne Greber, Mirko Pivčević, Marko Krce
Obrada zvuka: Ruben Albahari
Snimatelj zvuka: Tomislav Rukavina
Asistent snimatelja: Marko Krce

Festivali i nagrade:

Dani hrvatskog filma 1999. – Posebno priznanje žirija za fotografiju; Motovun Film Festival 1999. – Nagrada Kodak; Alpe Adria Cinema – Međunarodni filmski festival u Trstu 2000; Samos Documentary Film Festival 2001.