Sve o Evi

Pratimo redatelja i njegovu ženu u brojnim pokušajima umjetne oplodnje. ''Sve o Evi'' film je koji osvaja hrabrošću i od publike izmamljuje smijeh, pljesak i poneku suzu.

Sniman kroz više godina, film prati par (redatelja i njegovu ženu) u brojnim pokušajima i osobnim dilemama tijekom procesa umjetne oplodnje. Film koji do srži ulazi u prostore intime i ljudske privatnosti osvaja hrabrošću i ostavlja bez daha, a mnogi takozvani isključivo filmski kriteriji padaju u vodu pred plačem tek rođene i dugoočekivane Eve. To je i priča o razlikama između muškarca i žena. Ukratko, kao što rezimiraju kritičari: Sve o Evi je dokumentarni film koji od publike izmamljuje smijeh, pljesak i poneku suzu.

Autor

Silvestar Kolbas

Cijenjeni hrvatski snimatelj debitirao je kao redatelj 2003. godine hvaljenim autobiografskim dokumentarcem ''Sve o Evi''. Posljednjih godina snima uglavnom dugometražne dokumentarce, ponajviše za Factum.
Naslov: Sve o Evi
Godina produkcije: 2003.
Trajanje: 63'
Format: DVCam, Beta SP
Produkcija: Factum
Sufinancijeri: Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Ministarstvo Kulture RH
Redatelj: Silvestar Kolbas
Scenaristi: Nataša Kraljević, Silvestar Kolbas
Producent: Nenad Puhovski
Snimatelj: Silvestar Kolbas
Montažerka: Anita Jovanov
Skladatelj: Darko Rundek
Zvuk: Dubravka Premar, Bojan Kondres, Damir Keliš, Zana Lončarić
Asistentica produkcije: Dana Budisavljević

Festivali i nagrade:

Zagreb Film Festival, 2003; Dani hrvatskog filma, Zagreb, 2004; Sarajevo Film Festival, 2004; Astra FF, Sibiu, 2004; Liburnia FF, 2004; DokMa, Maribor, 2004; ZagrebDox, 2005; Dokufest, Prizren, 2005.