U potrazi za snom

Priča o ponovnom susretu grupe nekadašnjih Sarajlija koji su se 1987. godine rasuli svijetom stjecajem brojnih, a ponajviše ratnih okolnosti.

Udar cunamija u Tokiju povezao je redatelja i autoricu glazbe za njegov prvi film nakon mnogo godina. Jedna tek dovršena pjesma i poziv na proslavu godišnjice mature u rodnom gradu pokrenut će niz događaja koji će redatelja nakon višegodišnje samoizolacije vratiti filmu. U želji da nakon 20 godina krene iz početka on odlučuje pronaći nekadašnje desetogodišnje glumce iz svog prvog filma, koje je vihor rata odnio iz rodnog grada. Redatelj kreće na put po svijetu u nadi da će, tražeći njih, istovremeno pronaći i izgubljene djeliće svoje prošlosti. U jednom trenutku, životi im se igrom sudbine isprepletu, a taj događaj okreće putovanje u suprotnom smjeru dovodeći usput sve aktere do kolektivne katarze.

Mladen_mitrovic

Mladen Mitrović

Autor nagrađivanih dokumentaraca i velikog broja dokumentarnih i omladinskih emisija za TV Sarajevo. U svom najnovijem dokumentarcu ''U potrazi za snom'', Mitrović nakon mnogih godina ponovno okuplja ekipu iz svog kultnog dječjeg filma ''Haustorče''.
Naslov: U potrazi za snom
Godina produkcije: 2015.
Trajanje: 145'
Boja: boja
Format: DCP
Produkcija: Fabrika snova, Srbija
Koprodukcija: Balkan Art Centar, Bosna i Hercegovina; Factum, Hrvatska
Scenarist i redatelj: Mladen Mitrović
Producent: Mladen Mitrović
Koproducent: Nenad Puhovski
Pridruženi producenti: Giuseppe D’Agostino, Davor Pušić
Snimatelji: Zoran Petrović, Mladen Mitrović
Montažer: Davor Bosankić
Glazba: Jadranka Stojaković (songovi), Milan Đurđević (kompozitor)
Snimatelji zvuka: Zoran Tarabanović, Boris Pušić
Dizajn zvuka: Dubravka Premar
Miks zvuka: Gordan Fučkar, Ivan Zelić

Festivali i nagrade:

Sarajevo Film Festival 2015., Natjecateljski program - dokumentarni film - Nagrada publike; ZagrebDox 2016. - program Factumentarci; BelDocs 2016;