15.06.2021.

"Dubica" premijerno na ZagrebDoxu

Svjetska premijera novog filma iz Factumove produkcije održana je u ponedjeljak, 14. lipnja u sklopu programa 17. ZagrebDoxa.

Novi film nastao u produkciji Factuma, Dubica redateljice Marine Aničić Spremo, premijerno je prikazan na 17. ZagrebDoxu koji se održava u zagrebačkom Studentskom centru i na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 13. do 20. lipnja. Svjetska premijera Dubice održana je u u ponedjeljak, 14. lipnja u 20 sati u Kinu SC.

Film bilježi svakodnevicu u Hrvatskoj Dubici, selu kraj Une, na granici s Bosnom i Hercegovinom. Kroz razgovore sa sve malobrojnijim stanovnicima, redateljica portretira mjesto koje se nikada nije oporavilo od ratnih stradanja, no koje usprkos brojnim problemima i sudbini koju dijeli s brojnim hrvatskim selima i malim gradovima, pruža nadu u kvalitetniji suživot.

Više o programu aktualnog izdanja ZagrebDoxa potražite na službenoj festivalskoj stranici zagrebdox.net.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr