13.09.2021.

"Dubica" u programu Dana hrvatskog filma

Ukupno 24 naslova uvrštena su u program dokumentarnog filma, a među njima je i dokumentarac Marine Aničić Spremo nastao u produkciji Factuma.
Dhf2021

Na ovogodišnjem, obljetničkom, 30. izdanju manifestacije Dani hrvatskog filma prikazat će se i Dubica redateljice Marine Aničić Spremo. Film nastao u produkciji Factuma premijeru je imao na ovogodišnjem ZagrebDoxu, a nedavno je prikazan i na Liburnia Film Festivalu u Opatiji. Na Danima hrvatskog filma natjecat će se u kategoriji dokumentarnog filma, a projekcija će se održati u utorak, 14. rujna u Kinu Tuškanac, s početkom u 21 sat.

Utemeljeni 1992. kao godišnja smotra novije hrvatske filmske produkcije, Dani hrvatskoga filma profilirali su se tijekom posljednja tri desetljeća u drugi po važnosti nacionalni filmski festival, a organizira se kako bi se predstavila, promicala i vrednovala godišnja produkcija kratkometražnog i srednjemetažnog (igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog) filma, kao i dugometražna produkcija svih navedenih kategorija, osim igranog filma.

U ovogodišnji natjecateljski program Dana hrvatskog filma uvrštena su ukupno 74 filma u svih pet kategorija (animirani film, dokumentarni film, eksperimentalni, igrani te namjenski film i videospot), a u programu dokumentarnog filma bit će prikazana 24 naslova. Sve informacije o programu DHF-a potražite na službenoj internetskoj stranici dhf.hr.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr