16.06.2017.

Dum Spiro Spero osvojio nagradu Maslačak za najbolji dokumentarni film u regionalnoj konkurenciji 8. Underhill Festa u Podgorici!

Dum Spiro Spero sedmom po redu nagradom za najbolji dokumentarni film nastavlja svoj uspješan festivalski život
Uf

Film poznatog književnika, urednika i redatelja Pere Kvesića, Dum spiro spero osvojio je nagradu Maslačak u regionalnog konkurenciji 8. Underhill Festa u Podgorici.

 “Kroz estetiku filmskog eseja, Kvesić apsolutno nepretenciozno pristupa pitanju života i smrti oslobođen svake vrste taštine spram sebe i drugih, stavljajući nas na vrlo suptilan i duhovit način u poziciju protagoniste. Autor nas ni na koji način ne ostavlja ravnodušnim, čak naprotiv potiče na razmišljanje o pitanjima koja se uslijed svakodnevice podsvjesno izbjegavaju, a istovremeno nam unosi optimizam i nadu do posljednjeg daha”, navodi se u obrazloženju žirija.

Dum Spiro Spero sedmom po redu nagradom za najbolji dokumentarni film nastavlja svoj uspješan festivalski život: Dani hrvatskog filma 2016. - Grand prix; Pula Film Festival 2016 - Nagrada Vedran Šamanović; Liburnia Film Festival 2016. - Najbolji film; Festival svjetske književnosti, Zagreb; KaLibar bestival, zadarski festival kvalitete i književnosti; Splitski filmski festival; Dok.Leipzig - međunarodna konkurencija; Festival La Cabina, Španjolska - Najbolji dokumentarni film; Festival dei popoli, Firenza - Najbolji srednjometražni dokumentarac; BelDocs - program Biografski Dox; Krakow Film Festival 2017. - Najbolji dokumentarni film

Dum Spiro Spero debitantski je film afirmiranog književnika, novinara i urednika Pere Kvesića u kojem ispreplićući svakidašnjicu, knjige i smrt, autor priča o gubljenju snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svatko umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža. 

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr