14.11.2016.

Dum Spiro Spero osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film na festivalu „La Cabina“ u Španjolskoj

Višestruko nagrađivani debitantski film Pere Kvesića „Dum Spiro Spero“ osim brojnih nagrada na domaćim festivalima dobio je i svoje prvo međunarodno priznanje – najbolji dokumentarni film na međunarodnom festivalu srednjometražnog filma „La Cabina“ u Španjolskoj.
Fotka_spero

U svom debitantskom filmu, afirmirani književnik, novinar i urednik priča o gubljenju životnih snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svatko umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža.  

Nakon svoje međunarodne premijere u listopadu na Dok.Leipzigu, „Dum Spiro Spero“ dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film na "La Cabina" festivalu srednjometražnog filma u Šanjolskoj. 

Nakon Španjolske, „Dum Spiro Spero“ Pere Kvesića će s najnovijim filmom Katarine Zrinke Matijević „Iza Lica Zrcala“ imati i svoju talijansku premijeru krajem studenog, gdje će se oba filma prikazivati u natjecateljskom programu 57. Festivala dei Popoli.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr