11.07.2012.

''Goli'' redateljice Tihe Klare Gudac nagrađen u Sarajevu

Na specijaliziranoj radionici Docu Rough Cut Boutique na kojoj sudjeluju dokumentarni projekti u fazi grubog šnita Factumov je projekt osvojio jednu od tri glavne nagrade!

10. srpnja u večernjim satima na Festivalskom trgu u Sarajevu održana je ceremonija dodjele nagrada za sudionike specijalizirane dokumentarističke radionice Rough Cut Boutique koja se održavala od 8. srpnja u sklopu 18. Sarajevo Film Festivala.

Factumov dokumentarni projekt Goli / Naked redateljice Tihe Klare Gudac osvojio je nagradu DOK.incubator. Nagrada uključuje sudjelovanje na programu usavršavanja u Bratislavi i konzultacije s vrhunskim profesionalcima.

Predstavnica FIFDH-a (Filmskog festivala i foruma za ljudska prava) iz Ženeve, Jasmin Bašić dodijelila je nagradu FIFDH Geneva Cash Award projektu Ain't No Cinderellas turske redateljice Emel Celebi.

Priliku da se predstavi na CineLink Work in Progressu i da bude prikazan velikom broju uglednih osoba iz filmske industrije ove je godine dobio projekt Totonel rumunjskog redatelja Alexandera Nanaua.
 

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr