27.08.2018.

Pogledajte nagrađivani film o Uljaniku "Godine hrđe" besplatno u Factumovoj online videoteci!

Kriza koja ovih dana trese ne samo pulski „Uljanik“, riječki „3. Maj“ i hrvatsku brodogradnju, već i čitavu Hrvatsku, ima svoje uzroke u neriješenim vlasničkim odnosima i, kako to novinari vole reći, „privatizaciji na hrvatski način“.
Godine_hrdje

Da takva situacija nije od jučer, možda najbolje pokazuje film Andreja Korovljeva „Godine hrđe“ koji je nastao 2000., dakle prije punih 18 godina. Opisali smo ga tada kao "Dokumentarac o katastrofalnim uvjetima rada u pulskom brodogradilištu Uljanik i beskrupuloznom iskorištavanju radnika pod krinkom privatizacije." Andrej (i Factum) su za ovaj film na DHF-u dobili Nagradu za najbolji dokumentarni film kao i Nagradu Jelena Rajković za najboljeg mladog redatelja, Dana Budisavljević Nagradu za najbolju montažu, a prikazan je i na dvadesetak domaćih i stranih festivala.

TIM POVODOM, A KAO SVOJ PRILOG SAGLEDAVANJU OVE KOMPLEKSNE SITUACIJE, FACTUM VAM OMOGUĆAVA DA GODINE HRĐE UZ KORIŠTENJE KODA 'Uljanik' POGLEDATE BESPLATNO U NAŠOJ ONLINE VIDEOTECI DO 31.8. 

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr