31.07.2018.

Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova

Factum je u 20 godina svog postojanja snimio 80 filmova i osvojio 90-ak nagrada na preko 150 festivala. Te su brojke zasigurno pokazatelj značajnosti Factuma kao vodeće hrvatske nezavisne dokumentarne produkcije.
Zadnji

Factum je postao okupljalištem dokumentarista svih generacija, razvijajući se kroz vrijeme i usvajajući nova autorska, organizacijska i produkcijska načela.U tom smislu Factumovi se filmovi mogu svrstati u nekoliko tematskih grupa: filmovi koji govore o recentnoj hrvatskoj povijesti, a koji tematiziraju priče kojima se drugi u to vrijeme nisu željeli baviti. Zatim, kao neku vrstu nastavka tradicije hrvatskog dokumentarizma, Factum je producirao čitav niz filmova o ljudima i društvenim skupinama s margine. Na kraju, možda i najvažnije - Factum je neka vrsta ovdašnjeg pionira na polju intimnog, autobiografskog dokumentarca.

Kroz godine, Factum je uvodio nove autore, nove teme i ulazio u nove kreativne avanture, a pokazatelj uspjeha su recentni filmovi koji su samo u proteklih dvije godine dobili 15-ak domaćih i stranih nagrada.

Factum otvaranjem niza tema o kojima se nije govorilo ili se ne govori puno, ali i organizacijom ZagrebDox-a i programa usavršavanja ZagrebDox Pro-a kao platformi gdje se svake godine intenzivno razgovara o temama koje donose najbolji dokumentarci iz čitavog svijeta, nastoji ukazati kako je dokumentaran film važan indikator svijeta u kojem živimo.

Ulaskom u treće desetljeće svog postojanja Factum ide ukorak s novim tehnološkim trendovima te uz novi projekt Factum Online, kroz video na zahtjev i interaktivne platforme kojima se nastoji približiti, ali i učvrstiti odnos s publikom, otvara vrata novim projektima i novim generacijama autora te raspisuje Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova.

Pravo na sudjelovanje u Pozivu na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova imaju svi državljani Republike Hrvatske, a prijavnicu sa svom potrebnom dokumentacijom prijavitelj podnosi elektroničkim putem na adresu: info@factum.com.hr

U Prijavnici za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova potrebno je navesti podatke o podnositelju/autoru, podatke o projektu, sinopsis i motivaciju autora.

Razmatranje i vrednovanje prijavljenih projekata obavlja selekcijska komisija za dokumentarni film Udruge Factum, a poziv je otvoren do 10. rujna 2018. godine.

U slučaju dodatnih pitanja ili informacija obratite nam na info@factum.com.hr

Upute za prijavitelje, izjavu za prijavitelje i prijavnicu za poziv pronađite u izborniku s desne strane.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr