21.09.2012.

Projekcija 'Klase optimist' u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana KML-a

22. rujna u Novinarskom domu u Zagrebu održava se program obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o kroničnoj mijeloičnoj leukemiji. Tom će prilikom biti prikazan film Lane Šarić u kojem se autorica hvata u koštac s vlastitom bolešću.
Klasa%20optimist%202

Dokumentarac Klasa optimist redateljice Lane Šarić prikazat će se 22. rujna 2012. u Novinarskom domu (Perkovčeva 3) u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o KML-u (kroničnoj mijeloičnoj leukemiji).

Program počinje u 14 sati nizom predavanja na kojima ljudi mogu saznati sve o KML-u i novim načinima njezina liječenja. Nakon predavanja slijedi druženje i projekcija filma Klasa optimist u kojemu se Lana Šarić se na ljudski hrabar i umjetnički zreo način hvata u koštac s vlastitom bolešću i njenim posljedicama.

22. rujna odabran je zbog toga što je genetska promjena leukemijske stanice koja nastaje izmjenom genetskog materijala upravo između 9. i 22. kromosoma, dovela do nastanka novog Philadelphia kromosoma, koji nosi tzv. bcr-abl gen odgovoran za nastanak bolesti.

Organizator događaja je Hrvatska udruga leukemija i limfomi.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr