06.09.2012.

''Ratni reporter'' u konkurenciji za nagradu Prix Europa

Višestruko nagrađivana intimna ratna priča redatelja Silvestra Kolbasa u konkurenciji je za najvažniju europsku televizijsku nagradu!

Dokumentarni film Ratni reporter Silvestra Kolbasa uvršten je u finalni krug nominacija za najvažniju europsku televizijsku nagradu - Prix Europa (u kategoriji najboljeg televizijskog dokumentarnog filma).

Prix Europa – European Broadcasting Festival nagrađuje najbolje europske televizijske, radijske i online produkcije kako bi ih promovirao u Europi i podržao njihovu distribuciju diljem kontinenta. Ratni reporter ušao je u uži krug za nagradu Prix Europa, od ukupno 640 prijava iz 38 europskih zemalja. Nagrade će biti dodijeljene u Berlinu 26. listopada.

Kolbasov dokumentarac, nastao u produkciji Factuma, intimna je ratna priča koja prati zbivanja tijekom agresije na Hrvatsku 1991. godine. Dosad je nagrađen Oktavijanom za najbolji dokumentarni film, Nagradom za montažu na Danima hrvatskog filma, Nagradom za najbolji vizualni identitet na TV Festu u Baru, Godišnjom nagradom Vladimir Nazor za filmsku umjetnost i Posebnim priznanjem žirija na Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Ismailiji u Egiptu.
 

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr