17.09.2012.

''Ratni reporter'' u utorak premijerno na 1. programu HTV-a

Hrvatska televizija 18. rujna 2012. premijerno prikazuje dokumentarni film Silvestra Kolbasa ''Ratni reporter'', potresnu priču o zbivanjima tijekom agresije na Hrvatsku 1991. godine.
Ratni%20reporter

Dokumentarni film Silvestra Kolbasa Ratni reporter bit će emitiran u utorak, 18. rujna, u prime time terminu u 20.15 na HTV1.

Kolbasov dokumentarac, nastao u produkciji Factuma, intimna je ratna priča koja prati zbivanja tijekom agresije na Hrvatsku 1991. godine u autorovoj rodnoj Slavoniji. Koristeći snimke koje je načinio za vrijeme Domovinskog rata kao snimatelj Hrvatske televizije, Kolbas priča svoju priču, ali i priču cijele generacije ratnih reportera koja se posve nepripremljena našla usred ratnog kaosa. Ispreplećući ratna zbivanja sa sjećanjima na neka prijašnja vremena, autor nam pokazuje kako se rat događa na mjestima gdje je odrastao i sanjao neke druge snove. Stvarnost - ne samo ratna - bila je ponešto drukčija. Posve se razotkrivajući, Kolbas na primjeru svog života nudi slojevitu i cjelovitu paradigmu rata koji je promijenio baš svačiji život.

Ratni reporter jedan je od najnagrađivanijih recentnih hrvatskih dokumentaraca. Do sada je nagrađen Godišnjom nagradom Vladimir Nazor za filmsku umjetnost, Oktavijanom za najbolji dokumentarni film i Nagradom za montažu na Danima hrvatskog filma, Nagradom za najbolji vizualni identitet na TV Festu u Baru, i Posebnim priznanjem žirija na Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Ismailiji u Egiptu. Ovih dana dobili smo vijest da je uvršten i u finalni krug nominacija za najvažniju europsku televizijsku nagradu - Prix Europa!

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr