23.01.2020.

„TUSTA” Andreja Korovljeva na filmskom festivalu u Trstu

Dokumentarni film “Tusta” prikazan je u Art&Sound programu Trieste film festivala

Trieste Film Festivalpod umjetničkim vodstvom Fabrizia Grosolija i Nicolette Romeo krenuo je u novo desetljeće, a ove godine je bio posvećen filmskim velikanima. Održavao se u Trstu od 17. do 23. siječnja, a dio bogatog filmskog programa bio je i  dokumentarni film Andreja Korovljeva „Tusta“. Film su u Trstu pred mnogobrojnom publikom predstavili redatelj Andrej Korovljev i producent filma Nenad Puhovski.

Film Andreja Korovljeva premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Motovunskom filmskom festivalu, nakon čega je uslijedila njegova, zagrebačka i pulska premijera, a trenutno se film, osim na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, prikazuje i u kinima diljem Hrvatske.

U filmu o Tusti govore članovi svih postava KUD Idijota, istaknuti rock kritičari i glazbenici ex-Yu scene te njegova obitelj, prijatelji i Uljanikovci.

Tusta je, bio aktivan sindikalist i radnik brodogradilišta Uljanik. Prošlo je sedam godina od Tustinog preranog odlaska. O njegovoj, ali i svojoj boli u zadnjem dijelu filma govore njemu najbliži. Iskrena i osobna svjedočenja zaokružuju tako priču o čovjeku koji je svojim životom i stavovima utjecao na ljude i njihovu društvenu svijest.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr