Sir_i_vrhnje
06.09.2013.

'Sir i vrhnje' na Kinookus FFF-u u Stonu

Film o zagrebačkim mljekaricama redateljice Kristine Leko nastao u produkciji Factuma prikazat će se u sklopu 4. festivala filma i hrane Kinookus kojemu je tema Prehrambeni suverenitet.
Blokada
04.07.2013.

''Blokada'' nastavlja uspješnu festivalsku turneju!

Nakon rimskog MedFilm-a, uspješni dokumentarac Igora Bezinovića nastao u produkciji Factuma i Restarta bit će prikazan na dva značajna regionalna festivala - 14. Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu i 6. Cinema Cityju u Novom Sadu.
Blockade_blokada_3
24.06.2013.

''Blokada'' i ''Čedo'' u programu 19. MEDFILM Festivala u Rimu

U programu MEDFILM Festivala prikazat će se dva dokumentarca nastala u produkciji Factuma. ''Blokada'' je uvrštena u dokumentarnu konkurenciju, a ''Čedo'' program Novi hrvatski film.
Naslovnica
15.05.2013.

''Mediteranski brevijar'' u programu krosmedijskog sajma Cross Video days

''Mediteranski brevijar'', cross-platform projekt Nenada Puhovskog, baziran na istoimenoj zbirci fantastičnih eseja o Mediteranu autora Predraga Matvejevića, uvršten je u program prvog europskog krosmedijskog sajma Cross Video Days koji se održava 18. i 19. lipnja 2013. u Parizu
Klasa_optimist_2
22.04.2013.

''Klasa optimist'' prikazan u okviru kongresa Person in Medicine and Healthcare – Science and Art

Dokumentarni film Lane Šarić prikazan je tijekom travnja u Dubrovniku u sklopu kongresa koji promiče partnerstvo znanstvenika i umjetnika na polju medicinskih znanosti.
Tusta
18.04.2013.

Tri Factumova dokumentarca dobila potporu HAVC-a

Hrvatski audiovizualni centar sufinancirat će proizvodnju dokumentaraca ''Tusta'' Andreja Korovljeva i ''Zagreb 52'' Davora Kanjira te razvoj dokumentarnog projekta ''Živi mrtvaci'' redateljice Jasne Zastavniković.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr