Goli_1
27.03.2013.

''Goli'' Tihe Klare Gudac uvršten na Docs in Progress u sklopu festivala Visions du Réel

Nakon uspjeha na radionici Docu Rough Cut Boutique, projekt dugometražnog dokumentarnog filma ''Goli'' uvršten u program Docs in Progress prestižnog švicarskog festivala dokumentarnog filma.
Sir_i_vrhnje
12.03.2013.

Factumentarci na ZagrebDoxu!

Mala ali tematski zanimljiva programska kategorija dokumentarnih filmova iz produkcije Factuma predstavljena je na ovogodišnjem ZagrebDoxu koji je održan krajem veljače odnosno početkom ožujka. Riječ je o filmovima "Čedo" Nikole Strašeka i "Sir i vrhnje" Kristine Leko koji je na ZagrebDoxu doživio premijeru.
Blockade_blokada_1
10.01.2013.

''Blokada'' u slovenskoj kinodistribuciji

Dokumentarni film ''Blokada'' Igora Bezinovića nastao u produkciji Factuma i Restarta od 8. siječnja 2013. prikazuje se u slovenskoj kinodistribuciji.
Rotterdam_ff
08.01.2013.

''Iza ogledala'' na 42. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu

''Iza ogledala'', dokumentarni filmski autoportret Jagode Kaloper nastao u produkciji Factuma uvršten je u program Signals Regained 42. Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu.
Tri_1
10.11.2012.

''Tri'' Gorana Devića u programu Festivala u Winterthuru

Kratki kolažni dokumentarac u kojem redatelj daje odgovor na pitanje treba li još uvijek govoriti o ratu uvršten je u program Kino Balkan danas u sklopu 16. Međunarodnog festivala kraktometražnog filma u Winterthuru.
Blokada_jihlava
29.10.2012.

''Blokada'' nagrađena u Jihlavi

Žiri jedne od najvećih i najznačajnijih europskih dokumentarnih manifestacija dodijelio je posebno priznanje u kategoriji najboljeg dokumentarca iz Istočne i Srednje Europe filmu ''Blokada'' Igora Bezinovića nastalom u produkciji Factuma i Restarta.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr