Hrvoje Pukšec

Producent ZagrebDoxa
Nakon dvadesetak godina svestranog rada posvećenog filmu, Hrvoje Pukšec krajem 2021. pridružuje se timu ZagrebDoxa.
Hrvojepuksec

Nakon studija prava i novinarstva, Hrvoje Pukšec od 2000. godine kao filmski kritičar i novinar specijaliziran za filmske teme piše za brojne relevantne hrvatske kulturne časopise i internetske portale. Proteklih godina radio je kao novinar, scenarist i voditelj emisija Posebni dodaci, Kokice i Trikultura Hrvatske televizije. Od 2007. do 2013. bio je voditelj službe za odnose s javnošću Pulskog filmskog festivala, a od 2014. do 2017. godine predsjednik Umjetničkog savjeta spomenutog festivala. Do prelaska u ZagrebDox, bio je producent i voditelj filmskih programa Festivala tolerancije.

Od 2004. godine član je Hrvatskog društva filmskih kritičara, u kojem je krajem 2021. u drugom mandatu odabran za predsjednika. Bio je član žirija na nizu festivala, među kojima su 25 FPS, Dani hrvatskog filma, DOK Leipzig, Cottbus, Motovun i Stockholm.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr