06.11.2017.

Dum Spiro Spero u sklopu filmske revije East by Southeast u Kopenhagenu

Filmska revija East by Southeast u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj će prikazati hrvatske dokumentarce Dum Spiro Spero i Kino Otok.
Dum_20spiro_20spero_20(1)

U sklopu filmske revije East by Southeast u Kinoteci Danskog filmskog instituta, 15. studenog 2017. s početkom u 19:00 sati bit će prikazana dva hrvatska višestruko nagrađivana dokumentarna filma: srednjemetražni (52') Dum spiro spero, renomiranog hrvatskog spisatelja Pere Kvesića,  i kratkometražni (32?)  Kino Otok Ivana Ramljaka. Oba filma s velikim su uspjehom prikazana na brojnim festivalima širom Europe i svijeta.

Dum Spiro Spero - Pero Kvesić počeo je pušiti na pragu tridesete. Danas je funkcionalno tek 20 posto njegovih pluća. Ispreplećući svakidašnjicu s razmišljanjima o knjigama i smrti, afirmirani pisac priča o gubljenju snage i snazi da se s tim gubitkom nosi. U srži njegove priče poruka je o životu, sažeta i u naslovu filma – dok dišem, nadam se.

Kino otok - Poetski dokumentarac o izgubljenoj kulturi odlaska u kino u malim mjestima na hrvatskim otocima tijekom druge polovice prošlog stoljeća. Šestoro svjedoka vremena prisjeća se svojih omiljenih filmova i događaja koji su im obilježili živote a bili su povezani s gledanjem i prikazivanjem filmova.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr