08.05.2017.

Generacija '68 putuje u Beč, Budimpeštu i Sarajevo

Najnoviji film Nenada Puhovskog nastavlja svoju međunarodnu festivalsku turneju
Generacija_

Nakon brojnih festivala i osvojenih priznanja i nagrada „Generacija '68“, najnoviji film redatelja Nenada Puhovskog u svibnju putuje u Beč, Budimpeštu i Sarajevo.
 

Austrijsku premijeru film će imati na Ethnocineca festivalu u Beču, 10. svibnja,  gdje nakon prikazivanja filma redatelj Nenad Puhovski odgovara na pitanja publike. Uz projekciju filma, Nenad Puhovski sudjelovat će 11. svibnja i i u panel diskusijiBEYOND IMAGES: ENCOUNTERS WITH RADICAL CINEMA IN THE 21ST CENTURY“ zajedno s drugim uvaženim sudionicima - Marthom-Ceciliom Dietrich, Jakobom Grossom i Tomom Waibelom.  Više informacija o festivalu i panel-diskusiji možete pronaći ovdje.
 

16. svibnja Nenad Puhovski s Generacijom '68  gostuje u Budimpešti na Central European University gdje će se prikazati film i nakon projekcije razgovarati o Generaciji '68,  ali i o novim trendovima u svijetu dokumentarnog filma. Projekcija je otvorena za javnost, a više informacija možete pronaći ovdje.
 

Sarajevska publika premjerno će imati prilike pogledati Generaciju '68 i nakon projekcije razgovarati s autorom u sklopu programa «Večer s Nenadom Puhovskim» koji se održava u sklopu festivala  "Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu 2017." 18. svibnja u 20h- kino Meeting Point. Više informacija o festivalu i programu možete pronaći ovdje.
 

Film je dosad  prikazan na ZagrebDoxu, BelDocsu, Pula Film Festivalu, Motovun Film Festivalu, Shpeena Dox Festivalu Dokumentarnog filma, DokuFest Prizren, Bratislava Film Festivalu, Smotri hrvatskog filma u Beogradu i mogim drugim, a u svibnju kreće i u nezavisnu hrvatsku kino distribuciju zajedno s drugim novim Factumovim filmovima - „Dum Spiro Spero“ redatelja Pere Kvesića i „Iza Lica Zrcala“ Katarine Zrinke Matijević.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr