20.04.2018.

Projekcije filma Generacija '68 na Filozofskim fakultetima u Zagrebu i Osijeku

U povodu obilježavanja pedesete obljetnice revolucionarne 1968. organizirani stručni skupovi na hrvatskim fakultetima
Generacija_68_komunisticka_omladina_-_sv

Filozofski fakultet u Osijeku i Udruga studenata filozofije «logOS» organiziraju filozofski simpozij Studentske (r)evolucije: pedeset godina od 1968. Gost simpozija je i sveučilišni profesor, producent i redatelj Nenad Puhovski čiji će dokumentarac Generacija '68 biti prikazan drugog dana simpozija, 4. svibnja u 10:30 sati na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Film Generacija '68 bit će prikazan i u Zagrebu u sklopu znanstveno-stručnog skupa Slike utopije i predstavljanja knjige 50/68 Slike utopije, koji su rezultat istoimenog projekta realiziranog na Filozofskom fakultetu Sveučiliša u Zagrebu.

Autor Marko Pašalić projekt je zamislio kao obilježavanje jubileja 1968., istraživanje tijeka i događaja na lokalnoj i globalnoj razini, odnosa prema sjećanju i nasljeđu, kao i načina na koji ga odabrani umjetnici doživljavaju i interpretiraju.

Projekcija je na rasporedu 25. svibnja u 15 sati u Dvorani D1 FFZG-a, a nakon filma održat će se i razgovor s redateljem.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr