07.09.2020.

Stota projekcija filma "Tusta" u pulskoj Areni

U pulskoj Areni održana je dugoočekivana projekcija dokumentarca "Tusta" redatelja Andreja Korovljeva, a filmu o frontmenu legendarnog pulskog benda KUD Idijoti ovo je bila jubilarna projekcija.

U subotu, 5. rujna, u pulskoj Areni održana je dugoočekivana projekcija dugometražnog dokumentarnog filma Tusta redatelja Andreja Korovljeva. Nakon svjetske premijere na prošlogodišnjem Motovun Film Festivalu i projekcija u nezavisnim kinima diljem Hrvatske, kulturnim centrima i multipleksima u regiji, gostovanja na regionalnim festivalima dokumentarnog filma, osvojene nagrade na 17. Liburnia Film Festivalu i 14. DORF-u, ovaj biografski dokumentarac o frontmenu pulskog benda KUD Idijoti svoju stotu projekciju dočekao je upravo s pulskom publikom.

Besplatnu projekciju u organizaciji Grada Pule i Pulskog filmskog festivala, pulska je publika pratila s posebnim emocijama i zanimanjem te je nakon filma ekipu i protagoniste nagradila dugim i toplim pljeskom. Subotnjoj projekciji u maksimalno ispunjenoj Areni nazočili su, uz članove Tustine obitelji i benda KUD Idijoti, i brojni prijatelji, poznanici i fanovi. Nakon projekcije, publiku su na pozornici pozdravili protagonisti filma, dio filmske ekipe te producent iz produkcijske kuće Factum Nenad Puhovski, koji je zahvalio Puli na prepoznavanju važnosti ovog ostvarenja i prilici da Tusta konačno zaigra na izuzetno važnom mjestu za hrvatski film - Areni, kao i ekipi Pulskog filmskog festivala koja je pomogla u organizaciji ovog događaja.

Film Tusta, nedavno ovjenčan nagradom za najbolji film u regionalnoj konkurenciji na DORF-u, nakon pulske projekcije nastavlja svoju festivalsku turneju, a prva na redu bit će projekcija na Dok'n'ritam festivalu u Beogradu.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr