23.10.2021.

"Underground top lista" Lidije Špegar sudjeluje u programu Nebulae na festivalu Doclisboa

Film koji nastaje u produkciji Factuma dio je industrijskog programa Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Doclisboa, gdje se predstavljja široj međunarodnoj stručnoj javnosti.

U industrijskom programu Nebulae Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Doclisboa u Lisabonu, čije se 19. izdanje održava od 21. do 31. listopada, sudjeluje i novi projekt koji nastaje u produkciji Factuma: Underground top lista redateljice Lidije Špegar. Producent filma čije snimanje traje već nekoliko mjeseci je Nenad Puhovski, a u Lisabonu ga uz redateljicu predstavlja i izvršna producentica Neda Frank.

Hrvatska je ovogodišnja zemlja partner programa Nebulae, pa je osim Underground top liste za sudjelovanje odabrano još osam hrvatskih projekata. Uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, projekti u okviru Nebuale sudjeluju u programu sastanaka, prezentacija te pitching sesija, što je prilika da se projekti u u razvoju predstave široj međunarodnoj stručnoj javnosti - festivalskim selektorima, producentima, distributerima i drugim međunarodnim filmskim profesionalcima. U filmskim programima aktualnog izdanja Doclisboe sudjeluje i nekoliko hrvatskih filmova, filmaša i filmašica, a više informacija dostupno je na mrežnim stranicama HAVC-a. Sve novosti vezane uz festival Doclisboa mogu se pratiti na službenoj stranici festivala doclisboa.org.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr