27.08.2018.

Pogledajte nagrađivani film o Uljaniku "Godine hrđe" besplatno u Factumovoj online videoteci!

Kriza koja ovih dana trese ne samo pulski „Uljanik“, riječki „3. Maj“ i hrvatsku brodogradnju, već i čitavu Hrvatsku, ima svoje uzroke u neriješenim vlasničkim odnosima i, kako to novinari vole reći, „privatizaciji na hrvatski način“.
Godine_hrdje

Da takva situacija nije od jučer, možda najbolje pokazuje film Andreja Korovljeva „Godine hrđe“ koji je nastao 2000., dakle prije punih 18 godina. Opisali smo ga tada kao "Dokumentarac o katastrofalnim uvjetima rada u pulskom brodogradilištu Uljanik i beskrupuloznom iskorištavanju radnika pod krinkom privatizacije." Andrej (i Factum) su za ovaj film na DHF-u dobili Nagradu za najbolji dokumentarni film kao i Nagradu Jelena Rajković za najboljeg mladog redatelja, Dana Budisavljević Nagradu za najbolju montažu, a prikazan je i na dvadesetak domaćih i stranih festivala.

TIM POVODOM, A KAO SVOJ PRILOG SAGLEDAVANJU OVE KOMPLEKSNE SITUACIJE, FACTUM VAM OMOGUĆAVA DA GODINE HRĐE UZ KORIŠTENJE KODA 'Uljanik' POGLEDATE BESPLATNO U NAŠOJ ONLINE VIDEOTECI DO 31.8. 

About Us

Factum is the leading Croatian independent documentary production. In the seventeen years of its existence it produced more than 70 documentaries, shown at more than eighty festivals.

Kbr3

Contact

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Croatia
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr