Lidija Špegar

Lidija Špegar rođena je u Bjelovaru 1978. Diplomirala je Novinarstvo na Hrvatskim studijima 2012.godine te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu (MA Dokumentarni film) 2016. Redateljica je nagrađivanog dokumentarnog filma Kamo idemo koji je svoju premijeru imao 2017. godine na ZagrebDoxu.
Lidija

Lidija Špegar rođena je u Bjelovaru 1978. Diplomirala je Novinarstvo na Hrvatskim studijima 2012.godine te MA Dokumentarne Filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2016. Pohađala je scenarističku radionice u sklopu Hrvatskog filmskog saveza, te scenarističku radionicu u sklopu Talent campusa Sarajevo film festivala.

Njezin prvi dokumentarni film je „Neke stvari ne treba sakriti“ (2014), a iste je godine režirala i dokumentarac „Okus skrbi“ (2014). Film „Kamo idemo“ (2017), o životu zagrebačke taksistice, s kojim je magistrirala prikazan je na ZagrebDoxu 2017, Liburnia Film Festival, Reviji hrvatskog filma, Festivalu mediteranskog filma, Student International Film Festivalu a nagrađen je na Virgin Spring Cinefest; Cult Critic Movie Awards; Calcutta International Cult Film Festival te na Al Jazeera Balkans Documentary Film Festival.

Radi kao slobodna urednica za nacionalne TV kuće.

Image1
U produkciji

Underground top lista

Prateći glazbenike i obitelji pokojnika, film istražuje mogućnost sastavljanja top liste pjesama kojima ispraćamo naše bližnje.

Filmografija

2014. Neke stvari ne treba sakriti, dokumentarni film

2014. Okus skrbi, dokumentarni film

2017. Kamo idemo, dokumentarni film