14.12.2020.

Antifašistički vjesnik predstavlja filmove Nenada Puhovskog

Program "Edicija deveedsete" uključuje besplatno online gledanje filmova "Paviljon 22" i "Lora – svjedočanstva" te panel diskusiju s Nenadom Puhovskim, Jerkom Bakotinom i Brankom Vierdom.
Edicijadevedesete

Povodom događanja koja su obilježila prosinac 1991., a vezano za zločine koji su počinili tzv. merčepovci, Antifašistički vjesnik u suradnji s organizacijom Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska (YIHR) i produkcijskom kućom Factum organizira filmsko-diskurzivni program Edicija devedesete. Filmovi Paviljon 22 i Lora – svjedočanstva, koji tematiziraju prečesto prešućena djelovanja protiv ne-Hrvata, najčešće Srba, tijekom mučnih devedesetih, besplatno se mogu pogledati online od srijede, 16. prosinca do nedjelje, 20. prosinca.

Program uključuje i razgovor koji će se održati u četvrtak, 17. prosinca u 18 sati, a u kojem gostuju redatelj i scenarist Nenad Puhovski, novinar i publicist Jerko Bakotin te Branka Vierda iz Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR). U diskusiji će sugovornici razgovarati o filmovima, njihovom nastanku i percepciji, događajima tijekom devedesetih, širenju propagande i straha protiv pripadnika srpske narodnosti, kao i motivaciji za snimanje filmova. Razgovor će se moći pratiti preko Facebook stranice Antifašističkog vjesnika ili direktno preko platforme Zoom.

Sve informacije o programu potražite na sljedećoj poveznici: www.antifasisticki-vjesnik.org

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr