23.12.2020.

Dokumentarni film "Tusta" ONLINE!

Biografski dokumentarac o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čovjeku koji je prerastao glazbu i postao simbolom slobodnog mišljenja i zdravog razuma, dostupan na zahtjev na stranicama Factuma od 23. 12. do 3. 1.
Picture_1

Factum, dokumentarni filmski projekt, u čijoj je produkciji, uz koprodukciju Wake Up Filmsa (Srbija), Award Film & Videa (Sjeverna Makedonija) te Zagreb Filma (Hrvatska), nastao dokumentarni film Tusta, ovih će dana omogućiti ekskluzivnu online mogućnost gledanja ovog dokumentarca.

Nakon premijere u Motovunu u srpnju 2019. godine, film je do danas prikazan u kinima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Italije, došao do brojke od 11 000 gledatelja, te osvojio niz nagrada (Liburnia Film Festival 2019. – nagrada publike, DORF 2020. - najbolji film u regionalnoj konkurenciji, Grossmann Fantastic Film and Wine Festival – special mention).

Time, a u skladu sa preporukama za ostankom kod kuće preko nadolazećih blagdana, dajemo svoj doprinos kvalitetnijoj ponudi filmskih sadržaja u tom periodu. Stoga će film redatelja Andreja Korovoljeva bit dostupan na zahtjev na stranicama Factuma u periodu od 23.12. do 03.01. na sljedećem linku.

Nakon ciklusa filmova Factumentarci VOL.1, VOL.2 i VOL.3 čije smo gledanje omogućili u vrijeme proljetnog „lockdowna“, sada nudimo najnoviji i najpopularniji film iz naše recentne produkcije, odgovarajući tako i na kontinuirane upite gledatelja o mogućnostima njegovog gledanja.

Gledajte Tustu, gledajte Factumentarce i ostanite doma!

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr