22.05.2017.

Dum Spiro Spero putuje u Krakow

Dokumentarni film Pere Kvesića prikazivat će se u natjecateljskom programu 57. izdanja Krakow Film Festivala
Kff-2017-plakaty-podglad4

Film poznatog književnika i urednika Pere Kvesića, Dum Spiro Spero nastavlja svoju uspješnu festivalsku karijeru, te nakon niza nagrada i gostovanja na domaćim i stranim filmskim festivalima putuje u Krakow gdje će sudjelovati u natjecateljskom programu 57. izdanja Krakow Film Festivala koji se održava od 28. svibnja do 4. lipnja 2017.

U svom debitantskom filmu, afirmirani književnik, novinar i urednik priča o gubljenju životnih snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svatko umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža. 

Film je do sada osvojio niz nagrada: Grand Prix Dana hrvatskog filma, nagradu Vedran Šamanović na Pulskom filmskom festivalu, nagradu za najbolji film na Liburnia Film Festivalu, nagradu za najbolji dokumentarni film na Festivalu Dei Popoli u Italiji te nagradu za najbolji dokumentarni film na festivalu La Cabina u Španjolskoj, a međunarodnu premijeru imao je u listopadu na prestižnom Dok.Leipzigu.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr