23.05.2018.

Glasnije od oružja na Danima hrvatskog filma

Film Miroslava Sikavice bit će prikazan u dokumentarnoj konkurenciji 27. DHF-a
05_glasnije_od_oruz_ja_still_image_04_jpg

Na 27. Danima hrvatskog filma koji će se održati u Zagrebu od 16. do 20. lipnja, u natjecateljskom programu među 13 dokumentaraca prikazat će se i film Glasnije od oružja, redatelja Miroslava Sikavice.

«Sikavica je na prošlogodišnjem DHF-u osvojio Grand Prix za svoj igrani film Zvir, a sa svojim novim dokumentarnim vraća nas u 1990-e, kako bismo se prisjetili glazbene i video-glazbene umjetnosti propagandne, ratne namjene. U filmu autori i izvođači pjesama poput Mi smo garda hrvatskaMoja domovinaCroatia in FlamesČekam te itd. progovaraju o ratnim vremenima, objašnjavajući svoje motive, ali i muzičke i tekstualne izvore estradnih uspješnica toga doba. Glasnije od oružja jedinstveni je uvid u vrijeme koje bi jedni željeli zaboraviti, dok mu se drugi u začaranom krugu uvijek iznova vraćaju.»

Glasnije od oružja je na rasporedu u nedjelju 17. lipnja u 19 sati u Kinu Tuškanac.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr