28.11.2017.

Iza lica Zrcala u Lisabonu!

Iza Lica Zrcala u međunarodnoj konkurenciji 15. International Festival Signes de Nuit
Lika

Dokumentarni film Iza Lica Zrcala redateljice Katarine Zrinke Matijević bit će prikazan sutra u sklopu međunarodne konkurencije 15. međunarodnog festivala Signes de Nuit kojie se održava od 23. studenog do 3 prosinca 2017. u Lisabonu, Portugal.

Festival svoju selekciju programa "Cinema in Transgression" u kojem se nalazi i film Iza Lica Zrcala obrazlaže ovim riječima: "Program "Cinéma in Transgression" prikazuje srednjemetražne ili dugometražne filmove koji su izvan uobičajnih normi i reda, koji balansiraju između igranog i dokumentarnog i koji su okarakterizirani kompleksnim audio-vizualnim jezikom. Filmovi predstavljaju nepredvidive spojeei utemeljene na nekonvencionalnim, metaforičkim i metonimijskim postupcima i jedino tako mogu predočiti kompleksnost stvarnosti."

“Iza lica zrcala” autoričina je osobna potraga za unutarnjim mirom prikazana kroz putovanje Likom, zabačenim zavičajem njezinih predaka. Lika je puna tunela, a nakon svakog mračnog tunela, punog tajni, strahova, tame (prikazanih organskim, eksperimentalnim slikama) budi se novo godišnje doba. Iskustvo zaokružuju pejzaži, starosjedioci, obilje zvukova i glas koji nas vodi u OFF-u. Dok redateljica snima očaravajuće magnetične, ali i morbidno surove scene Like, Lika ocrtava samu redateljicu koja ponovno proživljava vlastita iskustva i iskustva svojih predaka ne bi li pronašla ključ kako prihvatiti svoju bolest, epilepsiju te preboljeti gubitak četiri trudnoće i ljubavi.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr