09.01.2018.

Projekcija filma Generacija '68 u Trstu

Dokumentarni film Generacija '68 bit će prikazana u sklopu posebnog programa na 29. izdanju Trieste Film Festivala.
Trieste

Dokumentarni film "Generacija '68' redatelja Nenada Puhovskog, biti će prikazan u posebnom programu Rebels 68. - East 'N' West Revolutions na nadolazećem Trieste Film Festivalu koji će se održati od 19. do 28. siječnja 2018. u Trstu. 

Filmom "Generacija '68" autor ispisuje hommage generaciji s kojom dijeli mladenačke zanose i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet, koja će biti realna i zahtijevati nemoguće. Ujedno propituje stvarne dosege tih promjena, na društvenom i, vjerojatno važnijem, osobnom planu. Lako je imati ideje; učiniti ih vjerodostojnima generacijama koje slijede - nešto teže. Odbacujući ideale '68 kao neostvarive, nove generacije stvaraju neke svoje, možda još iluzornije…

Uz Generaciju '68 u programu će biti prikazani i filmovi Želimira Žilnika (Lipanjska gibanja, Rani radovi), Dušana Makajeveva (Sweet life) i drugi. 

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr