24.09.2018.

Glasnije od oružja u Sarajevu i Kutini!

Nakon uspješnog ljeta i osvojene nagrade na 12.-om DORF-u, "Glasnije od oružja" redatelja Miroslava Sikavice nastavlja svoj festivalski život, i to u Sarajevu i Kutini.
08_glasnije_od_oruz_ja_still_image_06

Na prvom izdanju AJB DOC-a, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma koji se odvija u Sarajevu od 21.og do 25.og rujna, sutra će biti prikazan Factumov film “Glasnije od oružja”. Festival organizira medijska kuća Al Jazeera Balkans, a su-organizatori su Al Jazeera Media Network (AJMN) I Al Jazeera Media Institute iz Dohe. Intencija festivala jest promicati autore i dukumentarce koji se bave društvenim fenomenima, a u svoj fokus stavljaju univerzalne ljudske vrijednosti poput hrabrosti, istine, pravde, tolerancije i kozmopolitizma. Raspored projekcija pogledajte ovdje.

I domaća publika će također ovaj tjedan imati prilike pogledati dokumentarac “Glasnije od oružja”, i to u Kutini, na 17. Festivalu alternativnog i nezavisnog izričaja – FANI. U okviru festivala, koji počinje 24. rujna i traje do 30. rujna, održat će se predstava, projekcije filmova, izložba i koncert, a "Glasnije od oružja" bit će prikazan u nedjelju, 30.9. s početkom u 20 sati. Festival se održava u u Pučkom otvorenom učilištu Kutina.

Svoj dolazak na obje projekcije potvrdio je i redatelj Miroslav Sikavica.

About Us

Factum is the leading Croatian independent documentary production. In the seventeen years of its existence it produced more than 70 documentaries, shown at more than eighty festivals.

Kbr3

Contact

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Croatia
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr