24.09.2018.

Glasnije od oružja u Sarajevu i Kutini!

Nakon uspješnog ljeta i osvojene nagrade na 12.-om DORF-u, "Glasnije od oružja" redatelja Miroslava Sikavice nastavlja svoj festivalski život, i to u Sarajevu i Kutini.
08_glasnije_od_oruz_ja_still_image_06

Na prvom izdanju AJB DOC-a, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma koji se odvija u Sarajevu od 21.og do 25.og rujna, sutra će biti prikazan Factumov film “Glasnije od oružja”. Festival organizira medijska kuća Al Jazeera Balkans, a su-organizatori su Al Jazeera Media Network (AJMN) I Al Jazeera Media Institute iz Dohe. Intencija festivala jest promicati autore i dukumentarce koji se bave društvenim fenomenima, a u svoj fokus stavljaju univerzalne ljudske vrijednosti poput hrabrosti, istine, pravde, tolerancije i kozmopolitizma. Raspored projekcija pogledajte ovdje.

I domaća publika će također ovaj tjedan imati prilike pogledati dokumentarac “Glasnije od oružja”, i to u Kutini, na 17. Festivalu alternativnog i nezavisnog izričaja – FANI. U okviru festivala, koji počinje 24. rujna i traje do 30. rujna, održat će se predstava, projekcije filmova, izložba i koncert, a "Glasnije od oružja" bit će prikazan u nedjelju, 30.9. s početkom u 20 sati. Festival se održava u u Pučkom otvorenom učilištu Kutina.

Svoj dolazak na obje projekcije potvrdio je i redatelj Miroslav Sikavica.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr