Mladen Mitrović

Autor nagrađivanih dokumentaraca i velikog broja dokumentarnih i omladinskih emisija za TV Sarajevo. U svom najnovijem dokumentarcu ''U potrazi za snom'', Mitrović nakon mnogih godina ponovno okuplja ekipu iz svog kultnog dječjeg filma ''Haustorče''.
Mladen_mitrovic

Mladen Mitrović je rođen u Sarajevu 1960. godine na filmskom setu. Filmsku režiju je studirao u Zagrebu. Za vrijeme studija režirao je filmove koji su osvajali najveća evropska i svjetska priznanja. Nakon studija radi dva TV filma i veliki broj autorskih TV programa. Istovremeno na filmu radi kao prvi asistent režije. Prvi cjelovečernji igrani film HAMBURG ALTONA donosi prve profesionalne nagrade, ali istovremeno dolazi i rat s kojim počinje period višegodišnje filmske izolacije. Tokom tog razdoblja radi u reklamnoj industriji, snima reklame, korporativne filmove i muzičke spotove. U POTRAZI ZA SNOM je njegov prvi film nakon dvadeset godina pauze.

Snovi_se_vracaju

U potrazi za snom

Priča o ponovnom susretu grupe nekadašnjih Sarajlija koji su se 1987. godine rasuli svijetom stjecajem brojnih, a ponajviše ratnih okolnosti.

Filmografija

U potrazi za snom, dokumentarni, 2015.
Hamburg Altona, dugometražni igrani, 1989.
Haustorče, TV film, 1987.
Budite isti za 20 godina, TV fim, 1985.