Tanja Miličić

Producentica Pulskog filmskog festivala, voditeljica pulskog kina Valli i redateljica koja je za dokumentarni film 'Patchwork' osvojila nagradu za režiju, za najbolju debitanticu i Oktavijana na Danima hrvatskog filma 2003. godine.
Tanja_milicic

Tanja je rođena 1974. u Puli, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju, kulturno-umjetnički smjer. Godine 1993. odlazi u Veliku Britaniju, gdje je 1998. završila višu školu smjera film, video i fotografija na Lambeth Collegeu u Londonu, a godine 2002. diplomirala (s odličnim uspjehom) film, fotografiju i vizualne medije na Sveučilištu Napier u Edinburgu. Tijekom studija radila je na brojnim kratkometražnim igranim i dokumentarnim filmovima, a njen diplomski film Patchwork je 2003. godine na Danima hrvatskog filma osvojio nagradu za najbolju režiju, najbolju debitanticu i nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji dokumentarni film.

Godine 2003. vraća se u Pulu s ciljem afirmacije filmske proizvodnje u Puli i Istri te započinje dugogodišnju suradnju s JU Pula Film Festival gdje je od 2007. godine stalno zaposlena kao producentica Pulskog filmskog festivala, a od veljače  2014. i kao jedna od članica Umjetničkog savjeta Festivala. Tanja je od 2008. i voditeljica kina Valli kojim upravlja JU Pula Film Festival. Od veljače 2014. članica je odbora međunarodne organizacije European Children's Film Association (ECFA). Bila u žiriju na brojnim europskim filmskim festivalima ispred međunarodnih organizacija Europa Cinemas, CICAE i ECFA.

Filmografija

Good Morning Apocalypse (1997.), ko-redateljica, kratkometražni igrani
The Skip, The Chair, The Artist and His Furniture (1998.), redateljica, dokumentarni
Cul-de-sac (2000.), kratkometražni igrani
Loose Thoughts (2001.), producentica/montažerka, kratkometražni igrani,
Patchwork (2002.), redateljica/ producentica, dokumentarni