22.02.2017.

"Album" putuje u New York

Dokumentarac Branka Ištvančića prikazat će se u nenatjecateljskom programu 14. izdanja festivala BHFF koji se održava u prvoj polovici travnja u New Yorku.
Album

Dokumentarni film Album Branka Ištvančića bit će prikazan u nenatjecateljskom dijelu programa 14. Festivala bosanskohercegovačkog filma (BHFF), koji će se održavati od 12. do 15. travnja 2017. u New Yorku

U srijedu, 12. travnja, u Anthology Film Archives održat će se posebna projekcija filma Album, koji prikazuje ostavštinu ratova na Balkanu prikazujući sjećanja kroz fotografije koje su nastale tokom rata, a nakon projekcije uslijedit će panel diskusija na temu post-jugoslovenske kinematografije.

Album je film-esej u kojem književnik Miroslav Kirin pokušava rekonstruirati obiteljski album s fotografijama uništenima u ratu, kada je njegova obitelj morala napustiti kuću u okupiranoj Petrinji. Nakon rata očekuje ga neobična kompenzacija: prilikom povratka umjesto svojih obiteljskih fotografija nalazi nerazvijeni filmski negativ sa snimkama nepoznate srpske obitelji koja je živjela u njegovoj kući tijekom okupacije. Te fotografije, ironično i potresno, postaju dijelom njegova obiteljskog albuma.

Detaljnije informacije o festivalu BHFF dostupne su na službenoj stranici.

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset godina postojanja Factum je realizirao preko sedamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na osamdesetak svjetskih festivala.

Kbr3

Kontakt

FACTUM

Nova Ves 18
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr