15.06.2012.

''Blokadi'' Specijalno priznanje žirija Underhillfesta

Žiri je nagradio Bezinovićev film ''zbog forme i sadržaja koji se savršeno spajaju, jer film postaje produžetak borbe za prava studenata''.
Blockade

Dokumentarni film Blokada Igora Bezinovića realiziran u produkciji Factuma i Restarta osvojio je Specijalno priznanje žirija na Underhillfestu, međunarodnom filmskom festivalu dugometražnih dokumentarnih filmova, koji se već treću godinu odražava u Podgorici.

Žiri, čiji su članovi bili crnogorska redateljica Marija Perović, srpska producentica Snežana Penev te hrvatski redatelj Nebojša Slijepčević dodijelio je Specijalno priznanje žirija u regionalnoj selekciji filmu Blokada zbog forme i sadržaja koji se savršeno spajaju, jer film postaje produžetak borbe za prava studenata.

Glavnu nagradu Underhillfesta, Maslačak, osvojio je film Marijine riječke redateljice Željke Sukove. Podgorički UnderhillFest posvećen je prikazivanju i promoviranju dugometražnih dokumentarnih filmova iz manjih kinematografija, kao i nezavisnim filmskim produkcijama, a njegovo treće izdanje održavalo se od 7. do 15. lipnja.
 

O nama

Factum je najznačajnija hrvatska nezavisna dokumentarna produkcija. U dvadeset i pet godina postojanja Factum je realizirao preko osamdeset višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na stotinjak svjetskih festivala.

Factum_combo

Kontakt

FACTUM

Draškovićeva 57
10 000 Zagreb
Hrvatska
T. +385 1 4854 821
info@factum.com.hr